top of page
Ieškoti

Higienos svarba permanentinio makiažo procedūroms

Labai svarbi permanentinio makiažo kokybė, o visų svarbiausia - švara ir higiena.

Nebijokite klausti savo meistro, kokias adatas (vienkartines ar daugkartines) naudoja, kokiu būdu užtikrinama švara, venkite abejotinų vietų šioms procedūroms, atkreipkite dėmesį, ar paviršiai, prie kurių liečiasi jūsų oda ir plaukai, abra naudojomos procedūrai priemonės, yra uždengti, ar patalpos švarios, šviesios, meistras dėvi pirštines.

Kadangi permanentinio makiažo procedūros metu pažeidžiamas virštinis odos sluoksnis,

permanentinio makiažo metu yra infekcijos, hepatito C ir kitų krauju plinančių ligų tikimybė, kai nėra tinkamai pasirūpinta higienos reikalavimais.

Pirmas dalykas, į kurį patariama kreipti dėmesį prieš atliekant permanentinio makiažo procedūrą - švara ir higiena. Labai svarbu, kad procedūrą atliekantis meistras laikytųsi higienos reikalavimų, paisydamas LR Sveikatos ministro 2007 m. rugpjūčio 1 d. įsakymu Nr. V-633 patvirtintos Lietuvos higienos normos HN 117:2007 "Grožio paslaugų sveikatos saugos reikalavimai” ir kitais teisės aktais nustatytų reikalavimų, turėtų Higienos pasą bei reikiamus sertifikatus, procedūros metu dėvėtų vienkartines pirštines.

Dažniausiai naudojamos vienkartinės adatos ir jas meistras turėtų išpakuoti klientui matant.

Kadangi permanentinio makiažo procedūros metu pažeidžiamas virštinis odos sluoksnis,

permanentinio makiažo metu yra infekcijos tikimybė, kai nėra tinkamai pasirūpinta higienos reikalavimais.


© InkFairy

26 peržiūros0 komentarų

Naujausi įrašai

Rodyti viską
bottom of page